Tisztelt Hölgyem!
 
A fogkő eltávolítást a  rendelőjükben ultrahangosan végzik-e vagy a régi "kapargatós" módszerrel? A "kapargatós" módszerrel egy fogamról se tudták leszedni a fogkövet, egyszerűen annyira nem bírom az ilyen fájdalmat. Érdeklődnék, hogy alsó-felső fogsorról történő fogkő eltávolítás esetén mekkora összeg lenne az egész kezelés ára?
 
Köszönöm előre is válaszát.
 
N. B.
 

Kedves N. B. ! A fogkő eltávolítását rendelőnkben ultrahangos géppel végezzük. Amennyiben a "kapargatós" eltávolítást nem bírta, szükséges lehet injekciós érzéstelenítésre. Ez esetben több alkalommal is szükséges eljönni, mert egyszerre az összes fogat nem szabad és nem is lehet elérzésteleníteni. Fogkő eltávolítása során mindig használunk nyálkahártya érzéstelenítő zselét, de ez a fogakat nem zsibbasztja el.
 
A művelet során az íny alatti fogkövet speciális kézi eszközökkel, úgynevezett Gracey kürettekkel távolítjuk el, ez tényleg olyan "kapargatós" érzés.
 
Legvégül a fogakat lepolírozzuk, illetve sópolírozzuk. Ilyenkor a megmaradt apró fogköveket távolítjuk el. Ára a honlapomon, az árlistán megtekinthető.
 
A fogkő eltávolítást nálam többnyire dentálhigiénikus végzi (fogorvos jelenlétében).
 

 
Szép napot kívánok: dr. Tóth J. Elektra

Készült az EuPark rendszerben, Technológia: EUSAN Kft.