Esztétikus mosoly

Fiatal hölgy páciensünk jobb felső kismetszője rendellenes helyzetben, a szájpadlásán helyezkedett el. Mivel a fogívből hiányzott, a helyén több mm-es rés volt, ez, valamint a szájpadláson lévő fog körülményes tisztíthatósága nagyon zavarta őt. Az ideális megoldást a fogszabályozás jelentette volna, de annak hosszúsága és anyagi vonzatai miatt a hölgy azt elutasította. Hosszabb távú és esztétikusabb megoldást jelentenek még a porcelán héjak, de a jelentős anyagi különbség miatt a páciens azt kérte, előbb próbáljuk megoldani egyszerűbben: a legkevesebb beavatkozással, legrövidebb idő alatt szeretne egy "kicsit szebb mosolyt", és a galériában szereplő Esztétikus tömések esetre hivatkozott.
A kiindulási helyzet látható a kismetsző eltávolítása után. A bal és jobb oldali nagymetszők hossza jelentősen eltér. A jobb oldali szemfog nyakán jelentős mennyiségű fogkő halmozódott fel. A szemfogak nyaki része a beteg számára zavaróan sárga.Fogkőeltávolítás és professzionális fogtisztítást követően fogfehérítés mellett döntöttünk. A páciens otthon Opalescence fogfehérítőt használt, amíg a kívánt eredményt el nem érte. Az otthoni fogfehérítés kevésbé drasztikus, mint a rendelői, és a beteg saját igénye szerint éri el a kívánt fehérséget. Jól látható az eredmény már egy hét múlva, de a páciens még nem elégedett...


Végül a mosoly harmonikusabbá tétele érdekében a következő beavatkozásokat végeztük el: a bal oldali nagymetsző éli részét átcsiszoltuk, a jobb oldali sarkát legömbölyítettük, a jobb oldali szemfogból pedig kismetsző-szerű fogat készítettünk. A foghézag tisztíthatósága érdekében a beteget elláttuk egy csomag 5-ös méretű Piksters -szel, és 3 hónapos kontrollra visszarendeltük.
 
Az általunk végzett beavatkozások: foghúzás, otthoni fogfehérítés, fogkő eltávolítás, egy darab két felszínű tömés készítése.
 
A páciens tökéletesen elégedett az eredménnyel.

Készült az EuPark rendszerben, Technológia: EUSAN Kft.